Sosyal medyada, Facebook'ta dün tavafuken karşıma bir bayan profili karşıma çıktı. Bir kaç gün önce yeni açılmış bir hesaptı ve şunu dikattimi çekti. Bir kaç günlük olan bu hesap dört, beş gün içinde kaç kişi arkadaş edinmiş bu bayan tahmin bile edemezsin. Sizce bu bayan, bu kadar kısa bir sürede kaç kişi ile arkadaş olmuş biliyormusunuz. Tam 1442  kişi ile arkadaş olmuş.

Gerçekten ben hayretler içinde kaldım. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar insanlarla arkadaşlık edinmesi gereken beni hayrete düşürdü. O bayan profilinde bir kaç fotoğraf paylaşmış, yüzlerce yorum ve yüzlerce beğeni gelmiş. Aynı zamanda arkadaş edindiği 1442 kişi tarafından görünmektedir. Eğer bir bayan'a yüzlerce beğeni ve yorum geliyorsa bu demek oluyorki haramlık ve selamlık diye bir şey kalmamıştır. Toplum olarak acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Çocuklarımız himaye ve korumayacak bir hale gelmişiz. Sosyal medya felaketi ile karşı karşıyayız ve uçurama doğru sürükleniyoruz. Tiktok'larda, Facebook'larda kızlarımız,  soyunarak para kazanmak, şöhret olma hırsına kapılarak toplum felakete sürüklüyor. Anadolunun bağrından çıkan ve yirmi, otuz yıl öncesine kadar kadınlarımız, bacılarımız, iffet abidesi olan annelerimiz bir yolda, bir sokakta geçerken karşılarına bir erkek çıkınca yüzünü çevirip sırtını döner erkeğin geçmesini beklerdiler. Ama bu gün süslenip ve soyunarak sosyal medyada resimlerini paylaşarak yüzlerce insanlara servis ediyorlar fotoğraflarını.
Bu gün hayatımızın bir parçası olan ve kendimizden ayıramadığımız cep telefonumuzla yatıp kalkıyoruz. Telefonumuzla odalarımıza (yatak), bayoya bile götürecek hale gelmişiz. Yatak odalarında, banyolarda  video ve boy boy resimler çekerek tiktokta, facebook'ta ve Instagram sayfalarında paylaşmaktalar.

Sosyal medya zararları sadece bunlarlarmı. Cep telefonu icad edildi ya tüm hayatımız değişti. Ahlak ve kültürümüzden uzaklaştık. Küçükler ve büyükler arasında sevgi ve saygı bağı yok oldu. Haramlık selamlık dönemi bitti. Akrabalık bağı kesildi. Misafir olma misafir alma devri yok oldu. Karı koca arasına fitne tohumu eklendi ve boşanmalar had safhaya çıktı.

Aydın Bal