Kaç gündür Türkiye gündemi ve tüm televizyon kanalları, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin'i konuşuyor. Narin kızımızın katileri bulmak için yetkililer uğraşıyorlar. Narin'in ölümü bizleri derinden üzmüştür. Narine kıyan her kimse insanlıktan nasibini almamış, mahlukatın en aşağılık ve yaratılıkların en alçağıdır.

‌Narin'in olayı biliyoruz ki, savcılık tarafından gizlilik kararıyla yürütmektedir. Daha kimin veya kimler Narin’i öldürdüğünü devlet bile çözmemişken. Birileri çıkıp Sosyal medyada aslı ve astarı olamayan şeyler yazılıp çiziliyorlar.  Meselenin iç yüzünü kimse bilmemekte. Bazı siyasi partiler de kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Narin için adalet istiyoruz diye. Evet narin için hepimiz adalet istiyoruz. Yapan her kimse dar ağacında sallanmasını istiyoruz.  Özelikle Dem parti, ailenin Hüda Par'lıdır diye sokaklara çıkıp hem aileyi hedef göstertip Narin'in kanı üzerinde siyaset yapıp, hem de Hüda Par'ı hedef gösterip saldıramaya geçtiler. Bildiğimiz kadarıyla o köyde yüzde altmış oy alan Dem birinci parti olarak çıkmıştı.  Narin'in abisi Baran Güran, ailede kimse HÜDAPAR’lı değil bunu biliyorum açıklaması yaptı. Dem Parti'nin, çamur at tutmasa izi kalır hesabı. Narin için içimiz parçalanırken, birileri kalkıp narin'i kendi siyasetine ve kendi emellerine alet etmesi kabullenecek bir durum değildir.

Şimdi burada, Narin'in olayı bilip bilmeden farklı yerlere çeken bu Parti'nin yetkililerine sormak lazım. 2018 yılında bayram tatili için ağrıya gelen, amcası Yusuf Aydemir tarafından katledilen Leyla Aydemir için neden çıkıp biz adet istiyoruz diye sesiniz çıkmadı. Amcası Yusuf Aydemir sizin partizanınız olduğu için neden sus pus oldunuz, neden sokaklara çıkıp Leyla için'de bir kınama yapmadınız. Neden, Narin'in ailesini hedef gösterip Hüda Par'lıdır diye onları başkalarına düşman göstermeye. Bırakın Allah için bu aile acısını yaşasınlar. Düşün böyle acılı ailelerin yakasından onları kirli siyasetlerinize alet etmeyin. Bırakın öldürülmüş masum çocukların kanı üzerinde siyaset yapmayı.

Aydın Bal