Bizler ilkokulda ilk iki senesi a,b,c, alfebetik öğreniyorduk. Şimdikiler gibi anaokulu yoktu. Orta okulda fen, matematik, Türkçe, tarih temelini arıyorduk. Lisede, mantık, sosyoloji, felsefe okuyan nesiliz. Biz üç yazılı, bir sözlü imtihan olan ve yarım yamalık kitaplarla eğitimi gören ve öğrenen bir nesiliz. Biz annesinin babasının, parası ile okumayan işimizi gücümüzü terk etmeyen.

Biz kendine öz güveni olan ama çevresine sevgi ve saygısı olmayan, sadece kendisine yaşayan egoist bir nesil değil; sevgiyi, saygıyı, fedakarlığı, dostluğu, vefa duygusunu, yerine göre başkalarının yaşamı için kendi yaşam tarzından fedakarlık yapan bir nesiliz.

Arkadaşımızın ailesini, kendi ailemiz kabul eden, namus anlayışını buna göre dizayn edeneniz


Biz psikologlarla,pedagoglarla şekillendirilen değil:psikolojik sorunlarını aile ve mahalle ilişkileri içinde bedavaya çözen bir nesiliz.Biz kırk yıllık, elli yıllık arkadaşlarını köşe bucak arayan ve onlarla birliktelikten zevk alan bir nesiliz. Kabadayı denilen mahallenin bilekli delikanlısını,bizi soyan değil, bizi koruyan kollayan olarak bilen bir nesiliz.

7E851A8E B7A7 454B 95Aa 6093008C449F

Biz uzun eşeği, kuka oynamayı, saklambaçı, beştaşı, seksek oynamayı, kovalamaca ve körebe oynamayı, uçurtmayı, futbolu, bakkala kese kağıdı yapmayı, yakan top oynamayı bilenleriz.Akşam üstü olunca,ekmeğin üzerine yoğurt sürüp şeker serpip yiyen, tost, sandviç bilmeyen bir nesiliz. Dışarıda yemek yemenin ayıp olduğu ve hatta ağız oynatmanın bile ayıplandığı,her lokmanın eşit paylaşıldığı, çay bardağındaki şeker karıştırılırken kaşığın çıkarttığı sesin ayıp olduğu " hoop deve kervanı mı geçiyor? " diye ikaz edilenleriz

Ebeveynlerimizin öğretmenimize " eti senin kemiği benim "diye teslim ettiği ve öğretmenimizin de bu emaneti de gözünden sakınarak koruduğu, kulağımızı çeken öğretmenimizi evde şikayet edemediğimiz ve böyle bir durumda babamızdan azar işiteceğimizi dayak yiyen bilen bir nesiliz. Babamızın sözünün geçtiği ama annelerimize değer verdiği ailede fikir paylaşımının olduğu. Lise Mezunu Arkadaşlarımızın Bugünkü üniversite Mezunlarının Yanında doktora Yapmış bir insan kalitesinde Olduğu bir neslin çocuklarıyız.Siz bizim nesli küçümsemeyin. Bence bizim nesle benzemeye çalışın. İşte o zaman kurtulur şimdi ki nesil. 

Aydın Bal