Diyarbakır'da bir kaç gündür kayıp olan bir kızımız var. Kayıp olan Narin kızımızı bulmak için polis, jandarma ve vatandaşlarımız seferber olmuşlar. Bir kaç gündür bu çocuktan haber alınamıyor. Ailesi, annesi, babası perişan haldeler. Bizler vatandaş olarak çok üzgünüz bir umutla bu kardeşimizin bulunması için bekliyoruz. Rabbimiz'den temennimiz odur ki bu kardeşimizin bulunması sağ salim ailesine kavuşmasıdır. Artık bu bu tür olayları ve acıları yaşamamak için, küçük yaştaki çocuklarımızı yalnız başına sokaklara ve yalnız bir yerlere göndermeyelim. 

66C9C7B9Eb782Cdfa6B7D480

Televizyon ekranlarında Narin'in, annesi çocuğunun bulunması için feryatları, gözyaşları yüreğimizi yaktı. Şimdi bir empati kuralı. Bu gün Filistin'de evleri başlarına yıkılan, enkaz atında kalan çocuklarından haber alamayan annelerin feryatları arşı alaya kadar yükselmiş. Param parça olmuş bedenler, çocukların parçalarını toplayan annelerin gözyaşlarıdan sel olmuş. Yavruların kokusuna doymadan  kara toprağa verenlerin acılarına ve feryatlarına dilsiz ve sağır kalmışız. Narin'in bulunması için bu gün sefer olan asker, polis ve vatandaşlarımız nasıl el ele verip yek vücut oldular. Neden ümmet olarak el ele verip yek vücut olmuyoruz Gazze'de ki çocuklar için. Neden Gazze'deki annelerin feryatlarını duymuyoruz.  Neden parçalanmış çocukların yardımına koşmuyoruz ve neden onlara yardım elimizi uzatmıyoruz. Bizler neden bir olup ta gücümüz toplamıyoruz. Bizler bir olsak, omuz omuza versek hangi güç karşımızda durabilir. Hangi zalim zulmüne devam edebilir. Hangi zalim mazlumun canına kast edebilir. Ama maalesef bu gün yer yüzündeki zalimler bir olmuşken mazlumların kanını oluk oluk akıtıyorlar. Bizler paramparça olmuşuz. Sağa, sola savrulmuşuz. İpi kopmuş tespih taneleri gibi darma dağın olmuşuz. Allah'ın ayetlerini unutmuşuz. Allah cc bizlere ayeti kerime Allah'ın ipine sımsıkı yapışın bölünüp parçalanmayın emretmiyor mu?

Allah cc Ali İmran 103 ayetinde. "Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız"

Aydın Bal