Mehmet Akif Ersoy istiklal marşında medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.  Bu canavar Avrupa medeniyetidir. Avrupa medeniyetine özenerek kendi medeniyetimizden uzaklaştık.

Şehirlerde, kasabalarda
 köylerde bile açık saçık kadınlarla dolmuş. Yani tabiri caizse çıplaklıktan geçilmiyor. Avrupaya özeniyoruz ya, medeniyetidir ya çıplaklık. Kadınlarımız, kızlarımız askılı, açık bacak , göbek dışarda geziyorlar sokaklarda. Ama giydiğiniz taytlardan her vücudun hatları belli ederken kendiniz adına neden utanmazsınız?.

Haa o sizin özgür yaşam tarzınız değil mi? 

Özgürlük adı altında soyunarak özgürleştiniz ya. 

Medeniyet dediniz budur ya. Elinizde köpek tasmasıyls sokalarda, parklarda gezdirirsiniz ya. Evde yaşlarlarınızı ya tek gözlü odaya  yada huzur evlerine mahkum etiniz. İşte özendiğiniz medeniyeti bir köpeğe verdiğiniz değeri yaşlılarınıza vermiyorsunuz. Avrupalı olduk ya şimdi sorsak elhamdülillah Müslümanız diyorlar. 

Evet, elhamdülillah müslümanız İslam dini bize örtünün diyor, Avrupa soyunun diyor. Şöyle kendimize bir bakalım soyunarak Avrupalı modernize ayak uydurarak Avrupalı mıyız yoksa Allah'ın istediği Müslümanlardan mıyız. Kadınlarımız, kızlarımız evde giyeceği elbiseleri sokaklarlada çarşı pazarlarında giymektedirler. Evdeki mahremiyetini sokaklara taşıdılar.

Asker mektebu biliyormusunuz. Askerlik yapanlar çok iyi biliyorlar. Bir askere mektup gelince ilk önce bölük komutanı sonra takım subayı okurdu o mektebu okuyarak askere teslim ederdi. O muktubu okuyan son kişi mektup sahibi asker olurdu. İşte o mektubun gizli, sırrı ve mahremiyeti kalmazdı. Açık bayanda aynı  o mektup gibidir. Soyunarak dışarı çıkarak herkes ona bakar, herkes onu okur. En son eşi onu görür. Ne bir mahremiyeti nede bir sırı kalır kadının.

Abdurrahim Karakoç şiirinde, 

Mayoyla endam göster, git jürinin önünde..
Mahremini teşhir et her birinin önünde..
Seçil bir kıraliçe imtihanın sonunda.
Dışının görünüşü içinin aynasıdır;
Açıl kızım utanma, bu devrin modasıdır
Hayır, inanma kızım! Bunlar hep istihzadır.
Namus, insanlar için en mukaddes meyvadır.
Gençlikte hissiyatın belki seni aldatır.
Dışının görünüşü içinin aynasıdır;
Haddinden çok açılmak soysuzun modasıdır.
Evladına anne ol, iftihar et onunla;
Elin soysuz züppesi bağdaşamaz seninle;
Bu yurdun kızı isen şu sözü iyi dinle:
'Dışının görünüşü içinin aynasıdır;
Yapacağın düşüklük bize yüz karasıdır

Aydın Bal