Gerek köpekler gerek kediler tüm hayvanlar sonuçta onlarda canlı can taşımaktalar.

Onları teker teker veya toptan itlaf etmek doğru bir şey olmasa gerek; bu gezegen sadece insanlar için değil, bütün yaratıklar için olsa gerek, yalnız başı boş sahipsiz hayvanlar insan canı ve malı için bir tehdit uluşturduğunda insanlar bir takım tedbirler almaktadırlar. 
 

 Nitekim tarım arazilerinde evlerde tahıl ambarlarında fareleri, kanalizasyon bataklık ve çöplüklerde sinekleri, tarım arazilerinde özellikle pamuk tarlalarında her türlü zararlı haşerelerle karşı tedbirler alarak zehirli ilaçlar kullanmaktalar ve bu zehirli ilaçlara da erişmekte zorlanmadan herkesçe temin edilebilmektedir. 

I M G 8415

Şimdide yaban domuzları çiftçilerin hedefindedir. Çiftçiler haklı olarak bu yaban domuzları ile mücadele etmektedir.  Şimdi bu verdiğimiz örnekler doğrultusunda başı boş sokak hayvanları kediler olsun köpekler olsun insanın malına veya canına bir tehdit oluşturdukları zaman elbette devletler, hükümetler insanlar bir takım tedbirler alırlar. Bu tedbirler herhangi bir hayvanı bir canlıyı topluca itlaf etmek değildir o hayvanların üremelerini kısıtlamak veya bu hayvanlara bir kod vermek sureti ile sahiplendirmek ve sahiplerine yeterlilik gibi bir belge veya sertifika verilmesi bu sertifikanın uzman kişiler nezdinde belli bir zaman ve sınav sonrasından hak edilenlere verilmesi gibi bir dizi önlemler alınarak kontrol altına alınabilir, belkide;