Mıknatıslar iki yönlü olup bu yönler arasında itme veya çekme kuvveti oluşturur bu manyetizma elektrik üretiminde ve tüketiminde çok önemli bir noktaya taşımaktadır.

Doğal mıknatıslar tarafından oluşturulan manyetizma süreklidir. Bu mıknatıslara kalıcı mıknatıslar denir. Kalıcı mıknatıslar ferromanyetizmadan dolayı kalıcı manyetik momente sahiptir. Demir, nikel, kobalt gibi elementleri ve bu elementlerden meydana gelen alaşımları çekme özelliği gösteren demir oksit bileşiğine ya da sonradan bu özellik kazandırılan maddelerdir. Mıknatıslar doğal, yapay ve elektromıknatıs olmak üzere üçe ayrılır.

Mıknatısların mıknatıs özelliği uçlarında daha kuvvetlidir ve kuvvetlerin gözlendiği uçlarına kutuplar denir. Mıknatısın N ve S olarak gösterilen aynı şiddetli iki kutbu vardır. Yerin manyetik alanı referans alınarak isimleri verilen mıknatısın N kutbu kuzeyi (north) , S kutbu güneyi (south) temsil eder. İki mıknatıs birbirilerine yaklaştırıldığında manyetik alanları etkileşime girer ve iki mıknatıs birbirine kuvvet uygular. Temas gerektirmeyen bu kuvvet manyetik kuvvettir.  Manyetik kuvvet etkisinde zıt kutuplar birbirini çekerken aynı kutuplar birbirini iterler. Manyetik malzemelerin uygulamaları, havacılık, ulaşım, bilgi teknolojisi, endüstriyel otomasyon, elektronik, tıbbi cihazlar ve temiz enerji gibi geniş bir alanı kapsar. 

Son zamanlarda sosyal medyada mıknatıslarla birçok sonsuz devridaim veya sonsuz elektrik üreten jeneratör videoları yayınlanıp paylaşılmaktadır. Bu videolara itibar edilmemesi gerekir. 

Zira yoktan bir enerji var edilemez. Var olan enerjiyi başka bir enerji türüne çevirebiliriz. Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine veya elektrik enerjisini mekanik enerjisine çevirebiliriz. Sonsuz enerji deneyi veya neodyum mıknatıs ile sonsuz enerji üretimi olarak bilenen, videolarda bolca izleyebileceğiniz deneyler hilelidir.  Fanın yapraklarına mıknatıs yapıştırıp büyük bir magnet ile onların devamlı itilmesi, magnetin bir tarafından iterken diğer tarafından da çekeceği için mümkün değildir. İlk hareketi verdiğinizde sürtünme az olduğundan kendi kendine bir miktar dönebilir fakat elektrik üretirse enerji kaybedecek ve duracaktır.

Manyetik özellik herşeyin içinden geçebildiğinden mıkantısın ters kutbunu engellemek veya yalıtmak mümkün değildir.

Zaten neodyum mıknatıs ile ücretsiz sonsuz enerji üretmek mümkün olsaydı hemen seri üretimi yapılmış ve dünya üzerindeki tüm enerji problemi çözülmüş olurdu.

Özetle, yoktan enerji var edilemez , vardan da yok edilemez. Enerji sadece form değiştirir.

Mıknatısları, rüzgar , enerjisi, akan su potansiyel ve kinetik enerjisi, dalga enerjisi  gibi hareketi olan sistemlerde kullanarak enerji dönüşümü sağlayıp verimli bir şekilde hem endüstriyel hem de bireysel olarak yaratıcılığınıza ve tasarımınıza bağlı sonsuz enerji üretim projesi oluşturabilirsiniz.  

Dönüştürülecek yeterince enerji Dünyamızda mevcuttur. Özellikle Türkiye gibi üç etrafı denizlerle çevrili bir ülkenin deniz dalgalarından elektrik üretimi yapabilmek için çok büyük bir avantajı vardır. Kim bilir belki bu avantajlar birgün mühendislerinizin ilgisini çekip bu konu hakkında uygun projeler hazırlayabilir ve projelerini ülke hizmetine sunabilirler bu projelere belki de siz de katkıda bulunabilirsiniz.