Diş çürükleri için düzenli bakım şart. Fakat bazı zamanlarda diş fırçalamak pek mümkün olmuyor. Tam da o anda cebinizde taşıyabileceğiniz karanfil imdadınıza yetişebilir. Karanfil mikrop öldürücüdür. Diş çürüklerine neden olan bakterileri öldürüyor. Peki, diş için karanfil nasıl kullanılmalı? Cevabı haberimizde…

Karanfilin ağız kokusunu giderdiğini herkes biliyor. Ecza dolabında diş sağlığı için mutlaka bulunması gereken bu baharat güçlü bir mikrop öldürücü özelliği vardır. Özellikle çürük diş için bir ilaçtır.
Yüzyıllardır karanfil ağrı kesici bir teknik olarak kullanıldığı ve karanfil dokunduğu cildi uyuşturan ve diş ağrısından geçici bir rahatlama sağlayabilen aktif bir bileşen içerdiği biliniyor.

PEKİ KARANFİLİN DİŞE FAYDALARI NELERDİR?
Karanfil Diş çürüklerine ve dişeti iltihaplarına neden olan bakterileri, mikropları öldürür. Aynı zamanda, Diş ağrısını hafifletir.
Karanfil yağı geçici ağrı kesicidir. Hassas bir dişten gelen ağrıyı hafifletecek kadar güçlü olabilir. .

KARANFİL NASIL KULLANILABİLİR?
Karanfili yemeklerden sonra ağzınızda dolaştırabilirsiniz. Diğer bir seçenek de çayı karanfille içmek. Elbette bunları yaparken kronik hastalığı olanlar mutlaka doktoruna danışmalıdır.

DİŞLERİNİZİ KORUMANIZI SAĞLAYACAK TAVSİYELER ŞÖYLE SIRALAYABİLİRİZ.
Çay ve kahve tüketiminizi sınırlandırılması ve Sigara ile alkolden uzak durulması gerekir. Her gün 1 kase yoğurt yemeyi ihmal etmemek ve Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayı unutmamamız gerekir.

Diş ipi kullanın. 6 ayda bir diş hekimine gitmeyi ihmal etmeyin.
Sıcak ve çok soğuk içecekler konusunda dikkatli olunması gerekir. Yoğurt haricinde dişleri koruyan besinlerden bazıları ise ''Peynir, kuru yemişler, balık, kereviz, çilek, maydanoz'' gibi besinlerdir. Özellikle yemek sonrası bir tutam maydanoz çiğnenmesi uzmanlarca tavsiye ediliyor.