Nohutta zehir tehlikesi! Pek çok kişi yanlış biliyor... 20 yıllık aşçıdan doğru pişirme tüyosu
SUDA BEKLETİLEN NOHUT SUYUNU ASLA İÇMEYİN Bazı tarifçiler nohudu suda bekletip suyunu içmeyi öneriyor. Oysa bu son derece yanlış bir uygulama. Nohudu suda bekletmenin amacı nohudu bakterilerden ve zehirden arındırmak içindir. Nohudun bekletildiği suyu içmek ya da yemeğe eklemek son derece hatalı bir davranıştır. Bu yöntemle yapılan yemek zehirli hale gelecektir. O nedenle dikkat etmekte fayda var.
20 yıldır aşçılık yapan İshak Çelik, yemekler konusunda nohut pişirilirken yapılan hataları sıraladı. Mutfağında da çokça tüketilen nohutla ilgili bu uyarılara dikkat.
Tarifsiteniz'de yer alan bir içerikte; Nohut yemeği pişirirken dikkat edilmesi gereken bir kurala yer verildi. Nohut yemeği pişirirken herkesin yaptığı bir hata var. Biz 20 yıldır lokantamızda her gün nohut yemeği pişiriyoruz. Nohut pişirirken de uyguladığımız bazı yöntemler var.
Örneğin yemeğimizde asla ayçiçek yağı kullanmayız. Nohudu suda bekletir o ve o suyu mutlaka dökeriz.
Nohutta zehir tehlikesi: Pişirirken doğru yaptığınızı sanıyorsunuz ama doğru değilmiş
Doç.Dr. Oğuz Özyaral, bazı kişilerin vitamin değerinin kaçmaması amacıyla nohudun ıslatıldığı suyu dökmediğini ancak bu suyun vitaminden çok zehirle dolu olduğunu anlatarak "Piyasaya sunulan kuru nohutların yemek olarak pişirilebilmesi için en az bir gece öncesinden içme suyu içerisine bırakılıp şişmeleri sağlanmalı.