Sarımsaklı süt şifa deposu faydaları saymakla bitmez
Sarımsak ve süt, ayrı ayrı tüketildiğinde de insan sağlığına birçok fayda sağlayan besinlerdir. Ancak bu iki besinin bir araya gelmesi ile elde edilen sarımsaklı süt, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için oldukça etkilidir.
Sarımsaklı süt tam bir şifa deposu! Astım hastalığı bile iyileştiriyor
Genellikle süt ayrı, sarımsak ayrı tüketiliyor ve sütün ayrı sarımsağın ayrı faydaları var. Fakat ikisi birleştiğinde bomba etkisi yapıyor ve o hastalığa bile şifa oluyor. Peki, o hastalık ne mi? İşte ayrıntılar…
Öncelikle sarımsaklı sütün kötü kolesterole düşman olduğunu söyleyerek söze başlayalım. Sarımsaklı sütün faydası; kolesterolü dengelemesi ve kalp damar sağlığı açısından çok faydalıdır.
Sarmısaklı süt, Kanda pıhtı oluşumunu engelleye sarımsaklı sütün aynı zamanda kan taramalarında kötü kolesterol olarak da bilinen LDL oranını düşürdüğü uzman doktorlar tarafında ifade edilir.
Sarımsaklı sütün bir diğer özelliği de karaciğer sağlığı için oldukça iyi olmasıdır.
Karaciğer rahatsızlığı olanlar ve Karaciğer detoksu yapmak isteyenler sarımsaklı sütü deneyerek faydalı görülebilir.
Kadın rahatsızlığı ve sarımsaklı sütün pek çok kadının derdi olan yumurtalık kisti tedavisinde de kullanılması tavsiye edilir.
Ayrıca Sarımsaklı Süt Öksürüğe İyi Gelir Mi? Çok iyi geliyor.
Sarımsaklı süt boğazı rahatlatmasıyla ve özellikle astımı ya da alerjik nezle problemleri bulunanlar ve boğazlarında kuru bir öksürükle uğraşanlar sarımsaklı sütten kullanması gerekmektedir.
Sarımsaklı Süt Nasıl Hazırlanır ve yapılır?
sarımsaklı sütün hazırlanmasından ve Sarımsaklı Süt Kürü Yapımı şöyle olacaktır.
Sarmısaklı süt için, 8-10 diş sarımsağın kabuklarını soyun ve yıkayın.
Bir tencerenin içine 2 su bardağı kadar sütü ekleyin. Sarımsakları iri parçalar halinde sütün içine doğrayın.
Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatmaya başlayın. Sarımsaklı süt kaynadıktan sonra ateşten alın ve bir kenarda soğutmaya bırakın. Sarımsaklı süt ılık haline geldikten sonra tüketebilirsiniz. İsterseniz içine bal da katabilir ve böylelikle tadını güzelleştirmiş olur.
Afiyet olsun.
SARIMSAK VE SÜT TAM BİR ŞİFA DEPOSU
Yemekler, soslar, turşular, mezelere, Sarımsak kullanıldığı yere muhteşem bir tat veriyor. Fakat hiç süte karıştırıp içtiniz mi? Antibiyotik görevi de gören sarımsak süte karıştırılıp ve tüketildiğinde astım hastalığını bile iyileştirdiği görülüyor.
Sarımsaklı süt Tüketmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Sarımsak, gerek ülkemizde gerekse dünyanın pek çok farklı noktasında sıklıkla tüketilen bir besin kaynağıdır. B6, B1 ve C vitamini, selenyum, bakır, kalsiyum, potasyum, fosfor, demir ve lif açısından son derece zengin olan sarımsaklı sütün faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:
• Anti bakteriyel bir gıda olan sarımsak, içeriğindeki bileşikler sayesinde bağırsak enfeksiyonlarının tedavisinde son derece etkilidir. Aynı zamanda sarımsaklı süt hazmı kolaylaştırdığı için de bağırsaklar açısından faydalıdır.
• Sarımsağın içeriğinde yer alan allicin bileşeni, sıtma hastalığı parazitlerine karşı koruma sağlar.
• Sarımsak yutmak, vücutta oluşan iltihaplara karşı antibiyotik etkisi oluşturur.
• Saç ve sakallardaki dökülmelere iyi gelen sarımsak, aynı zamanda saç ve sakalların daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
BİNBİR HASTALIĞA DEVA: SARIMSAKLI SÜT
Doğal antibiyotik etkisi ile ünlenen sarımsaklı sütün kötü kolesterolü dengelediği ve kalp sağlığına da iyi geldiği uzmanlarca ifade ediliyor. Kanda pıhtı oluşumunu engelleye sarımsaklı sütün aynı zamanda kan taramalarında kötü kolesterol olarak da bilinen LDL oranını düşürdüğü ifade ediliyor. Özellikle kış soğuk günlerin korkulu rüyası diyebileceğimiz gribal enfeksiyonlar, üst solunum yolu rahatsızlıkları, soğuk algınlıkları ve bu gibi hastalıkların tedavisinde sarımsaklı süt sık sık kullanılır.
Gripten kurtulmak, zatürreyi iyileştirmek için sarımsaklı süte başvurabilirsiniz. Aynı zamanda, Uykusuzluk problemleri yaşayanlar ya da uykuya dalmakta güçlük çekenler de sarımsaklı süt tüketebilir.
Sarımsaklı Süt Nasıl Hazırlanır ve yapılır?
sarımsaklı sütün hazırlanmasından ve Sarımsaklı Süt Kürü Yapımı şöyle olacaktır.
Sarmısaklı süt için, 8-10 diş sarımsağın kabuklarını soyun ve yıkayın.
Bir tencerenin içine 2 su bardağı kadar sütü ekleyin. Sarımsakları iri parçalar halinde sütün içine doğrayın. Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatmaya başlayın. Sarımsaklı süt kaynadıktan sonra ateşten alın ve bir kenarda soğutmaya bırakın. Sarımsaklı süt ılık haline geldikten sonra tüketebilirsiniz. İsterseniz içine bal da katabilir ve böylelikle tadını güzelleştirmiş olur.
Afiyet olsun.
Sarımsaklı sütün faydaları şu şekilde sıralanabilir:
• Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sarımsak ve sütün her ikisi de doğal antibiyotik olarak kabul edilir. Bu nedenle sarımsaklı süt, vücudu enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olur.
• Sindirim sistemini destekler. Sarımsağın içeriğinde bulunan enzimler, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
• Uyku kalitesini artırır. Sarımsağın içeriğinde bulunan triptofan adlı amino asit, uykuya dalma ve uyku kalitesini artırmaya yardımcı olur.