Peki, boğaza kaçan balık kılçığı nasıl çıkarılır? Boğaza kaçan balık kılçığını 1 dakikada çıkarma yöntemi! Usta balıkçılar tarafından da önerilen yöntem ile boğaza kaçan kılçığı çıkarmak 1 dakika bile sürmüyor…

Boğaza kaçan balık kılçığını çıkarmak için öncelikle kılçığın kaçtığı bölgeyi belirlemek gerekir. Kılçık boğazın alt kısmına kaçmışsa, öksürme refleksi ile kendiliğinden çıkabilir. Ancak kılçık daha yukarıya kaçmışsa, öksürme refleksi yeterli olmayabilir.

Kılçığın kaçtığı bölgeyi belirledikten sonra, aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak kılçığı çıkarmaya çalışabilirsiniz:

Limon suyu

Limon suyu, boğazdaki kasları gevşetmeye yardımcı olur ve kılçığın daha kolay çıkmasını sağlar. Bir dilim limonu sıkın ve suyunu yavaş yavaş için.

Ekmek

Ekmek, boğazdaki kasları harekete geçirir ve kılçığın çıkmasını yardımcı olur. Bir dilim ekmeği yavaşça çiğneyin ve yutun.

Zeytinyağı

Zeytinyağı, boğazdaki kasları yumuşatır ve kılçığın daha kolay çıkmasını sağlar. Bir miktar zeytinyağı alın ve yavaşça yutun.

Kılçık, kendiliğinden saplandığı yerden çıksa bile birkaç gün boğazda takılma ve batma hissi yaşatabilir.

Muz yiyerek çıkarmaya çalışın

Boğazınıza takılan küçük bir kılçığı çıkarmanın basit bir yolu muz yemektir. Çünkü bu yemek borusunu geçerken zarar vermeyecek yumuşak bir besindir. Yutulduğunda, çiğnenmiş muz balık kılçığını alıp mideye itebilir ve sonunda mide asidi tarafından çözülecektir.

Zorla öksürmek

Öksürük, boğaz ve solunum yollarındaki anormalliklere karşı vücudun ilk savunma mekanizmasıdır. Öksürük, balık kılçığı gibi hava yollarındaki yabancı cisimleri yerinden edebilen güçlü bir hava kuvveti oluşturur.

Bu nedenle, kılçığın boğazınızda kaldığını hissettiğiniz anda, öksürük refleksinizin devreye girmesine izin vermelisiniz.

Islatılmış ekmek veya pişmiş pirinç tüketin

Bu teknik muza benzer şekilde işe yaramaktadır. Bir parça ekmek alın ve sütle ıslatın. Islandığında, ekmeği sıkın ve bütün olarak yutulabilecek küçük bir top haline getirin. Ekmek bu şekilde yutulduğunda balık kılçığının ekmeğe yapışarak mideye itilmesine yardımcı olur.

Kılçığı gevşetmek için alınabilecek diğer yiyecekler iyi pişmiş pirinçtir çünkü yukarıdaki yiyeceklere benzer şekilde yumuşaktır ve kılçığın mideye gitmesini sağlar.

Asitli içecekleri deneyin

Sirke-su veya gazlı içecekler gibi asitli bir içecek tüketmenin çok ince balık kemiklerini yumuşatmaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Balık kılçığı daha yumuşak hale getirilerek yutulması daha kolay olabilir ve hatta eriyip yok olabilir.

Patates yiyin

Ekmek, pirinç veya muza benzer şekilde, patates de boğazda kalan balık kılçığını aşağı itecek kadar yoğun ancak yumuşaktır. Tek yapmanız gereken patatesi güzelce haşlayıp püreye yakın bir kıvama getirmek ve ardından tüketmektir. Ancak mümkün olduğunca büyük parçalar yutmak daha hızlı ve etkili sonuç almanızı sağlayabilir.

Balık kılçığı sorunu devam ederse, bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız önerilir. Bu uzman, durumu değerlendirerek gerekli müdahaleyi yapacaktır.