Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ve bugün camilerde okunacak hutbede şu ifadeler yer aldı:

Kıymetli Müslümanlar,

Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Allah şöyle buyuruyor: "...İyilik ve takva konusunda yardımlaşın, günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın..." Sevgili Peygamberimiz de bir hadisinde şöyle buyuruyor: "Sizin en hayırlınız, iyiliği beklenen ve kötülüğünden emin olunan kişidir. En kötü kimse ise iyiliği beklenmeyen ve kötülüğünden emin olunmayan kişidir."

Aziz Müminler,

İslam dininin temel amaçlarından biri, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmaktır. Bize bu yolda rehber olan İslam, iyiliği emredip kötülükten sakındırmamız gerektiğini öğretmiştir. Doğruyu ve güzeli teşvik etmek, zararlı ve yanlış olanlardan uzak durmak bizlere öğütlenmiştir.

Değerli Müslümanlar,

Kur'an-ı Kerim, iyiliğin temeline imanı, ibadeti ve güzel ahlakı yerleştirmiştir. Allah bizlere, iyilikte ve hayırda yarışmamızı, kötülükten uzak durmamızı emretmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ise, barış ve huzurun egemen olduğu bir dünya kurmak için çalışmış, ümmetini de bu yolda çaba göstermeye teşvik etmiştir. O, sevgi ve merhametle yeni bir medeniyet inşa ederek insanlığa örnek olmuştur.

Aziz Müminler,

Gerçek iyiliğin özünde Allah’a iman, ahirete inanmak ve güzel ahlakla yaşamak vardır. Kulluk bilinciyle yaşam sürmek, bilgiyi, sevgiyi ve duayı paylaşmak, şiddetten uzak durmak, haramdan kaçınmak ve öfkeyi kontrol etmek gerçek iyiliklerdendir. Kalpleri sevgiyle yoğurup, kötülüğe ve düşmanlığa kapı açan yolları kapatmak gerekir.

Muhterem Müslümanlar,

Maalesef, günümüzde kötülükler daha fazla ön planda. Barış yerini savaşa, merhamet yerini şiddete, sevgi ise nefrete bırakıyor. Kötü niyetli kimseler, gençlerimizi ve çocuklarımızı zararlı akımlar ve kötü alışkanlıklarla değerlerimizden uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu süreçte bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. İyilikte yarışmalı, kötülüğe karşı durmalı ve çocuklarımızı kötülükten korumalıyız.

Unutmayalım ki dünyayı daha yaşanılır kılan, iyiliği imar edenlerdir.

Kaynak: İLKHA