Güney ve batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirten Yüksel, bu durumun orman yangınlarına yol açtığını ifade etti.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

Bölgede etkili olan kuvvetli rüzgarın yangınları körüklediğine dikkat çeken Yüksel, "Gece saatlerinde rüzgarın şiddeti azalacak. Ancak yarın gün içinde özellikle kıyı Ege'de rüzgar 40-60 kilometre/saat hızla esecek ve zaman zaman 70-80 kilometre/saate kadar çıkacak. Olumsuz koşullar devam edebilir. Yarın akşam saatlerinden sonra yangın bölgelerinde rüzgar hızının düşmesini bekliyoruz," dedi.

Bu hafta, güney ve batı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini belirten Yüksel, çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların daha da artarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacağını vurguladı. "İç bölgelerde 29-30 derece olan sıcaklıklar hafta ortasında 35-36 dereceye kadar yükselecek," açıklamasını yaptı.

Kenan Yüksel, "Kıyı Ege ve Akdeniz'de yangın riski mevcut. Hafta ortasında sıcaklıkların artmasıyla daha geniş alanlarda orman yangını riski artıyor. Bölgede sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle yangın riski daha da yükseliyor," diye ekledi.

Karadeniz ve Doğu Anadolu İçin Sel Uyarısı

Yurt genelinde bu hafta en yüksek sıcaklığın Diyarbakır'da 40 derece olacağını, Aydın ve Muğla'da ise 38-40 dereceye ulaşacağını belirten Yüksel, üç büyükşehre ilişkin de bilgi verdi: "İstanbul'da sıcaklık 30-32 derece olacak, Ankara'da ise çarşamba günü 30 dereceden 36 dereceye çıkacak. İzmir'de hava açık, sıcak ve az bulutlu olmaya devam edecek ve sıcaklıklar 35-36 derece civarında seyredecek."

Yüksel, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini belirterek, "Özellikle Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yarın kuvvetli yağış bekliyoruz. Bu bölgelerde ani sel, su baskını ve dolu yağışı gibi olumsuzluklar yaşanabilir," dedi.

Kaynak: AA