Temmuz ayının ilk günlerinde batı illerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken, doğu illerinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Temmuz 2024 tarihli hava durumu tahminlerini paylaştı ve 8 il için sarı kodlu uyarı yaptı.

2 Temmuz 2024 (Bugün) Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Ordu çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava öngörülüyor.

Batı bölgelerimizde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

8 Kente Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'de bulunan 8 ilde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodlu uyarı verdi.

Bu illerde yaşayanların gök gürültülü sağanak yağış sonrası oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Sarı kodla uyarı yapılan iller şunlardır: Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Ordu, Rize, Trabzon, Ardahan.

Editör: Murat Tanrıkulu