Bircan, umre turları kayıtlarının Haziran ayında başladığını belirterek, ilk kafilelerin Ağustos ayından itibaren kutsal topraklara gönderildiğini ifade etti. Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında gerçekleşecek ikinci dönem turlarına yoğun ilgi olduğunu vurguladı.

Özellikle sömestr döneminde öğrenci ve öğretmenlere yönelik özel turlar düzenlediklerini belirten Bircan, Kasım ara tatilinde öğrenciler ve veliler için 7 günlük özel turlar planladıklarını, bu turlara da büyük talep olduğunu söyledi.

Umre turları 7, 11, 15, 20 ve 24 günlük seçeneklerle sunuluyor

Bircan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın umre turları için tüm hazırlıklarını tamamladığını belirterek, ramazan ayına kadar olan tüm turların başvurulara açık olduğunu dile getirdi. Vatandaşlara, 7, 11, 15, 20 ve 24 günlük turların yanı sıra Kabe'ye yakın ve uzak mesafe konaklama seçenekleri sunulduğunu söyledi. Bircan, "Vatandaşlarımız, zamanlarına ve bütçelerine uygun bir tur seçebilecekler" dedi.

İkinci dönem umre turlarına yönelik yoğun talep aldıklarını yineleyen Bircan, "Tüm başvuran vatandaşlarımızı Kabe-i Muazzama ile buluşturmak için çalışıyoruz. 6 Ekim'de ilk kafilemiz yola çıkacak. Ramazan dönemi turları içinse çalışmalarımız sürüyor ve yakında başvuruları açacağız. Ramazan ayının manevi atmosferini kutsal topraklarda yaşamak isteyenlere özel turlar sunacağız" diye ekledi.

Kaynak: AA