Türkiye'den Üç Şehir Listede

Her yıl yayımlanan 'Mutlu Şehirler Endeksi'nde bu yıl Türkiye'den üç şehir listeye girdi. İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü tarafından hazırlanan listede şehirler, yaşam kalitesi, çevre, toplu ulaşım ve yerel yönetim gibi kriterlere göre değerlendirildi. Kuzey Avrupa şehirleri, dünyanın en mutlu şehirleri arasında üst sıralarda yer aldı.

İlk Üçte Aarhus, Zürih ve Berlin

Danimarka'nın ikinci büyük şehri Aarhus, listenin birinci sırasında yer alırken, İsviçre'nin Zürih kenti ikinci, Almanya'nın başkenti Berlin ise üçüncü sırada yer aldı. İsveç'ten Gothenburg dördüncü, Amsterdam ise beşinci sırada bulunuyor. Bu şehirleri Helsinki, Bristol, Kopenhag, Cenevre, Münih ve Stockholm takip etti.

Türkiye'den Üç Şehir Dünya Mutluları Arasında

Listede yer alan Türkiye'den üç şehir, aldıkları puanlara göre farklı kategorilere ayrıldı. İstanbul, 197'nci sırada yer alarak Bronz Şehir kategorisine dahil oldu. İstanbul, Buenos Aires, Varşova ve Cape Town gibi şehirleri geride bırakırken, Doha, Kuala Lumpur, Zagreb ve Liverpool gibi şehirlerin gerisinde kaldı.

Historical Peninsula And Modern Skyline Of Istanbul

İzmir ve Antalya da Listede

Türkiye'den ikinci şehir ise 222'nci sırada yer alan İzmir oldu. İzmir, Braşov ve Malaga'nın gerisinde kalırken, Cidde ve Toronto gibi şehirleri geçti. Listenin sondan beşinci sırasında yer alan Antalya ise Türkiye'den listeye giren üçüncü şehir oldu. Antalya, Brezilya, Arjantin, Çin ve Güney Afrika'dan şehirleri geride bırakarak 246'ncı sırada yer aldı.

Izmir Genel Gorunum Havadan N S8H Cover

4035Ecda City 1669 54Fd74Eb

Editör: Basri Akaydın