Gazze, uzun yıllardır işgal altında zulüm görmeye devam ederken, son bir yılda binlerce çocuk ve kadın da dahil olmak üzere çok sayıda insan hayatını kaybetti. Bu vahşete karşı Filistinli Müslümanlarla dayanışma amacıyla Mardin'de düzenlenen kermes, büyük ilgi gördü.

Kermesle ilgili bilgi veren Semerkand Vakfı gönüllüsü Muhammed Reşat, etkinlikten elde edilecek gelirlerin, Gazze ve Filistin'de zulme uğrayan Müslümanlara bağışlanacağını belirtti. Reşat, kermeste boykot edilen ürünlere yer verilmediğini, ayrıca halkın da bu boykotlara destek olmasını teşvik ettiklerini vurguladı.

Reşat, "Kermesimizden elde edilen gelirleri Türkiye'deki mağdur insanlara ve özellikle 7 Ekim’den bu yana İsrail’in katliamlarına maruz kalan Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırmayı amaçlıyoruz. Kermeste kitap, yiyecek, el işçiliği ürünleri, giysi gibi pek çok ürün satışa sunduk. Kermesi 30 Eylül'e kadar devam ettirmeyi planlıyoruz. Boykot edilen ürünlere kermeste kesinlikle yer vermedik ve kimseye de bu ürünleri kullanmalarını tavsiye etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İLKHA