Pamuk sezonun başlamasıyla birlikte kütlü pamuk fiyatları ve Yağlık Çiğit fiyatları yavaş yavaş belli olmaya başladı. 

İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü ekipleri, Pamuk üretiminde kalitenin artırılması ve verimliliğin sağlanması amacıyla makineleri kontrol edileceği ifade etti. Bismil Tarım ve Orman Müdürü Remzi Çekiç, makinelerin teknik durumlarını, güvenlik standartlarını ve işletme verimliliğini detaylı bir şekilde inceleyeceklerini ifade ederek, pamukta nem ve koza ile yaprak dökücü atmayan çiftçiye kanunlara göre işlem yapacakları ifade etti. 


 Tarım müdürlüğü ekipleri, bu tür denetimlerin tarımsal üretkenliği artırma hedefi doğrultusunda büyük önem taşıdığını belirtti. 


24275980 37E6 44E7 A4D1 C4631Febfcb7

Pamuk fiyatları bu yıl beklentilerin altındadır. 

Kütlü pamuk fiyatları Çokubirlik ve Antbirlik açıkladı, fakat piyasalar hala bekliyor.

Yağlık Çiğit fiyatları ile ilgili Hatay’da Özmirioğlu pamuk yağ küspe sanayi ve Ticaret A.Ş. Diyarbakır Çınar ve Bismil çırçırları ziyaretlerine başladı. Özmirioğlu satın alma temsilcisi Hasan Mirioğlu, Bismil Habere yaptığı açıklamada, Yağlık Çiğit 5 empürte, 10 nem fiyatı kg bazında yerinde 10,00 TL  aldıklarını ifade etti. 

Kütlü pamuğun %50’sı yağlık çiğittir. 

Pamuk Fiyatları çok düşük”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, verimin normal olduğunu anlatarak, “şu anda 500-600 kilogram verim bekliyoruz. Hasat halen devam ediyor ancak fiyatlar çok düşük. Pamuk fiyatları serbest piyasada kilogramı 21 lirayken Çukobirlik tarafından geçen hafta 25 lira, Antbirlik ise 28 lira fiyat açıkladı” diye konuştu.

Pamuk para etmiyor”

500 kilogram verim alındığında çiftçinin maliyetleri kurtardığını anlatan Doğan, “İplik fabrikaları pamuğu yurt dışından alıyor. Bu yüzden bizim pamuk para etmiyor. Gümrük vergilerini de pamukta arttıramadığımız için pamuk ekimi her geçen gün azalıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, pamuk fiyatlarının en az 30 lira olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi