Diyarbakır Valiliği Hevsel Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Dicle Üniversitesi ve bağlı kurumlarda öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik sorunları ele alındı. Ayrıca akademik faaliyetlerin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi için alınacak önlemler detaylı şekilde konuşuldu. Vali Zorluoğlu, yaptığı açılış konuşmasında yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere ve akademik kadroya hayırlı olmasını diledi.

A W298638 02

"Öğrencilerimizin Güvenliği Önceliğimizdir"

Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin öğrencilere eşsiz bir öğrenme ortamı sunduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, “Diyarbakır, öğrencilerimiz için bir açık hava müzesi gibidir. Bu özel ortamda gençlerimizin güvenliği en önemli önceliğimizdir. Dicle Üniversitesi kampüsü ve yurtlarında güvenliği artırmak adına tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Öğrencilerimiz, ailelerinin bize emanetidir ve onların huzurlu bir ortamda eğitim alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Toplantıya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Suat Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi