Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Dünya Yaşlılar Günü kapsamında 65 yaş üstü yurttaşların evlerine misafir oldu. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Değirmenci’nin de katıldığı ziyaretlerde, yaşlı yurttaşlarla sohbet edilerek talepleri dinlendi. Ziyaret sırasında belediye ekipleri, yaşlılara hediye paketi takdim etti.

Dünya Yaşlilar Günü’nde Yaşli Vatandaşlar Unutulmadi3

‘Onlarla her zaman birlikte olacağız’

Ziyaretler hakkında bilgi veren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Değirmenci, yaşlı vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını belirtti. Değirmenci, "2025-2029 Stratejik Plan çalışmalarımızda sosyal ve erişilebilir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğimizi taahhüt etmiştik. 1 Ekim özelinde yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz ama onlarla her zaman dayanışma içinde olacağımızı da vurgulamak istiyorum. Onlarla sürekli bir arada olacağız," ifadelerini kullandı.

Dünya Yaşlilar Günü’nde Yaşli Vatandaşlar Unutulmadi4

Evde bakım hizmetleri devam ediyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Yaşlı Birimi, yalnız yaşayan ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlılara evde bakım hizmeti sunmayı sürdürüyor. Yaşlı Birimi ekipleri, belirlenen yaşlıların evlerinde temizlik yaparak, daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlıyor.

Dünya Yaşlilar Günü’nde Yaşli Vatandaşlar Unutulmadi2

Kaynak: DBB Bülten