Ekilebilir arazileriyle Türkiye'nin önemli tarımsal üretim illerinden Diyarbakır'da arpa ve buğday hasadı tamamlanmışken doğu illerindeki besiciler için saman presleme işlemi ise devam ediyor.

Diyarbakır'da 12 Saat Çalışıp Günlük 3 Bin Tl Kazanıyorlar 7

Yazın 40 derece üzeri sıcakta sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayıp gece saatlerine kadar tonlarca samanı presleyen işçiler, günde 3 bin lira kazançla bu işin son günlerinde mesailerini sürdürüyor.

Diyarbakır'da 12 Saat Çalışıp Günlük 3 Bin Tl Kazanıyorlar 5

İşveren Mehmet Güler, yazın başladıklarını, 4-5 ay saman için çok yoğun olduğunu söyledi.

Günde 70-80 ton...

Sabah 05.00'te başlayıp gece 01.00'e kadar sürdüğünü belirten Güler, “Kışa doğru gidince saman yüklememiz azalıyor. Günde 70-80 ton oluyor. Bu zamanlar tonajlar düşüyor. Şu anda dökme saman presliyoruz. Erzincan, Erzurum illerindeki besicilere gönderiyoruz. Besiciler için kışa hazırlık yapıyoruz” dedi.

Diyarbakır'da 12 Saat Çalışıp Günlük 3 Bin Tl Kazanıyorlar 3

Bu yoğunluklarının 1-2 ay daha süreceğini ifade eden Güler, “Yazın aşırı sıcaktan dolayı işçilerimiz çok zorlanıyor. Bu mevsimde pres işi çok güzel. Hava serin, işçiler de yorulmuyor. Şimdi sabah 07.00'de başlıyoruz, akşam 19.00-20.00'ye kadar. Ton başı alıyorlar, günlükleri 3 bine geliyor. Ne kadar çok yüklerlerse o kadar iyi para alıyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA