Diyanet, hacı adaylarının çoğunluğunun 6 bin dolar ücret ödeyerek hac ibadetini yerine getirdiğini vurgulayarak, "Hac organizasyonu kapsamında yetkilendirilmiş tüm seyahat acenteleri aynı fiyatı uygulamaktadır" ifadesine yer verdi.

Açıklamada, "Hac ücretlerini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş değil, Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu belirlemektedir" denildi ve şu bilgilere yer verildi:

"Bu kurul, 7 Bakan Yardımcısı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü ile Hac Umre Seyahat Acenteleri Derneği (HURSAD) temsilcilerinden oluşmaktadır. Diyanet’in hac organizasyonu ücreti 8 bin dolar değildir. Hacı adaylarının büyük bir kısmı hac farizasını 6 bin dolar bedelle yerine getirmektedir. Ayrıca, yetkili tüm seyahat acenteleri aynı ücreti talep etmektedir."

"2.500 dolara hac iddiası gerçeği yansıtmıyor"

Özel şirketlerin 2 bin 500 dolara hac organizasyonu sunduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a yönelik suçlamaların "asılsız ve iftiradan ibaret" olduğu vurgulandı.

Ayrıca, bu tür asılsız iddiaları yayanlara karşı hukuki işlem başlatılacağı ifade edildi.

Editör: Murat Tanrıkulu