Sınıfta Kalmanın Geri Gelmesi ve Türkçede 70 Puan Barajı Kararı

Bakan Tekin, sınıfta kalma ve Türkçede 70 puan barajı kararlarının arkasındaki sebepler hakkında bilgi verdi. 5,5 yıl müsteşarlık yaptığı dönemde öğretmenlerle samimi sohbetler gerçekleştirdiğini ve göreve başladıktan sonra bu diyaloğu kurumsallaştırdığını belirtti. Öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda devamsızlık konusunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Pandemi sürecinde devamsızlık konusunda gevşeme yaşandığını, ancak bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Devamsızlık oranlarının yüzde 30 oranında azaldığını ekledi.

Devamsızlıkta Esneklik Olacak mı?

Bakan Tekin, devamsızlık konusunda esneklik yapılmayacağını belirtti. Devletin eğitim-öğretim süreçlerine yaptığı yatırımların, öğrencilerin okul dışında vakit geçirmelerini doğru bulmadığını ifade etti ve bu konuda kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Yeni Müfredat Hazırlıkları

Bakan Tekin, bütün ders kitaplarının yeniden yazılmayacağını, sadece müfredat değişikliği olan derslerde çalışmalar yapılacağını belirtti. Tüm öğretmenlerin değişen müfredat konusunda bilgilendirileceğini ve gelecek dönem yeni müfredata göre eğitim vereceklerini açıkladı.

CHP'den Müfredata Yönelik 'İdeolojik' Eleştiriler

CHP'nin müfredata yönelik eleştirilerine değinen Bakan Tekin, eğitim-öğretim sürecinin apolitik olması gerektiğini vurguladı. Kendi ideolojilerini dayatmadan müfredat hazırladıklarını ve demokrasiyi engelleyen her adıma karşı olduklarını ifade etti.

Öğretmen Atamalarında Mülakat Uygulaması

Öğretmen atamalarında torpil iddialarına karşı, sistemin şeffaf ve adil olacağını belirtti. Adayların sınava kod numarasıyla girdiğini, jürinin adayın kimliğini bilmediğini ve sınav sürecinin objektif olacağını vurguladı. Her türlü tedbirin alındığını ve adaletsizlik durumunda gereğinin yapılacağını söyledi.

Öğretmenlik Akademisi Nasıl İşleyecek?

Türkiye'de öğretmen yetiştirme sürecinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Bakan Tekin, dünyadaki uygulamalara bakılarak lisans eğitiminin yanı sıra gerekli formasyonların verildiği bir sürecin öne çıktığını söyledi. Lisans eğitiminin ardından öğretmenlerin 600 saate kadar eğitim aldığı ülkeler olduğunu, Türkiye'de ise 90 saat uygulama eğitimi verildiğini belirtti.

Kaynak: HABER 7