Elazığ’da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Bakan Tekin, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Din Eğitimi ve Hizmetleri Çalıştayı"na katıldı.

Kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile iş birliğini genişletmeyi hedeflediklerini vurgulayan Tekin, bu konuda yoğun bir çaba içerisinde olacaklarını belirtti.

Dijital Bağımlılık Üzerine Uyarı

Bakan Tekin, dijital bağımlılıkla ilgili önemli mesajlar verdi: "Aileleri de sürece dahil edeceğimiz bir dizi etkinlik başlatıyoruz. Çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını artırmak için hep birlikte evde kitap okuyalım. Dijital bağımlılıklardan şikayet ediyorsak, çocuklarımıza örnek olalım ve onların yanında dijital cihazlara fazla vakit ayırmayalım."

"Manevi Olarak Güçlü Bireyler Yetiştirmeliyiz"

Dünyanın ilerleyen dönemde duygusal ve manevi sorunlarla karşı karşıya kalacağını ifade eden Tekin, şunları söyledi: "İsrail’in Lübnan’a düzenlediği siber saldırılar sonrası birçok insanın telefonlarına güveninin azalacağını düşünüyorum. Bu ve benzeri durumların gelecekte toplumsal ilişkilerde duygusal kaoslara neden olacağını öngörüyorum. Böyle bir dönemde manevi olarak güçlü bireyler yetiştirmek hayati önem taşıyor. Psikolojik ve manevi olarak desteklenen bireylerin, bu tür krizlerden daha az etkileneceğine inanıyorum."

Bakan Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile milli ve manevi değerlere bağlı, erdemli bireyler yetiştirme hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA