Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçedeki kum ocaklarının faaliyetleri ve Dicle Nehri havzasından kum çekildiği iddiaları ile ilgili de soruşturma başlattı. 

I M G 8779

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOP) 10 kum ocağına çalışma ruhsatı verdiği iddia edildi.

I M G 8782

Dicle nehrinden çıkarılan kum-çakıl nedeniyle nehrin debisi, akış yönü ve suyun yatağı değiştiği ve Nehir kenarından alınan ve yerleri düzeltilmeyen kum yatakları nedeniyle oluşan girdaplarda iş sağlığı ve güvenliği sorunu ortaya çıktı.

İlçede her yıl Bismil köprüsü civarında ve Dicle nehri boyunca artan boğulma vakaları nedeniyle Jandarma’da dosyalar birikti. Boğulanların büyük bir çoğunluğunun çocuk olması gözlerden kaçmadı. 

I M G 8776

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Vatandaşların şikayetleri üzerine Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Enes Kocakale, ilçede dicle nehri boyunca çekilen kum yatakları ile ilgili soruşturma başlattı. 

Başsavcı Kocakale, “Hassasiyetle soruşturma yürütüyoruz. En ufak bir ihmal ve sorumluluğu bulunan varsa gereği yapılacak.” 

Kocakale, konuyla ilgili, kolluk birimlerine gerekli talimatların verildiğini aktardı.

Muhabir: (Murat Tanrıkulu)