Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, alınan numunelerde herhangi bir kirliliğe rastlanmadığı, nehirdeki köpükleşmenin, suyun debisinin ani yükselmesi ve suyun akışının fazla olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 10

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bismil ilçesinden geçen Dicle Nehri’nde beyaz köpük oluşması üzerine harekete geçti. Bölgeye intikal eden Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, hem analizler yapmak üzere nehirden numuneler aldı hem de çevrede gözlemler gerçekleştirdi.

ANALİZ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 13

DİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin, Bismil ilçesinden geçen Dicle Nehri’nden aldıkları numunelerin Su Kalite Kontrol Laboratuvarında analize tabii tutulduğu, ekiplerin yaptığı fiziksel ve kimyasal analizlerde, parametrelerin mevzuat sınırları içerisinde yer aldığının tespit edildiği ifade edildi.

Özel ekip oluşturuldu, gözlem çalışmaları gerçekleştirildi

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 5

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerinin konuyu araştırmak üzere özel bir ekip kurarak gözlem çalışmaları gerçekleştirdiği belirtildi.

“BEYAZ KÖPÜK DEBİNİN ANİ YÜKSELMESİYLE OLUŞTU”

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 6

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada,

“Ekibin titizlikle yürüttüğü çalışmada, nehir yatağı boyunca fabrikalardan Dicle Nehri’ne herhangi bir atığın bırakıldığı tespit edilmedi.

Dicle Nehri’ndeki söz konusu köpüğün ise suyun debisinin ani yükselmesi ve suyun akışının fazla olması nedeni oluştuğu gözlemlendi.

Çalışmada, ayrıca nehrin suyunda fiziksel olarak herhangi bir koku ve kirlilik bulgusuna rastlanmadığı belirlendi.” İfadeleri kullanıldı.

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 4

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 12

Kaynak: (DBB Basın Bülteni)