AFAD tarafından yapılan açıklamada, yurt genelinde başlayan yağışların devam ettiğine dikkat çekilerek, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu için "turuncu" kodlu uyarı yapıldığı belirtildi. Bu illerin valiliklerine aşırı yağışlardan kaynaklanabilecek afet risklerine karşı alınacak tedbirlerle ilgili talimat gönderildiği kaydedildi.

Afad Oxn8 Cover Xpzp Cover

Ayrıca, "turuncu" kodla uyarılan illerdeki vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapıldığı vurgulandı. Köy muhtarlıkları, cami ve belediye hoparlörlerinden, emniyet ve jandarma araçlarıyla da vatandaşlara sel, su baskını ve ulaşımda olabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması ve dere kenarlarından uzak durulması yönünde uyarılar yapıldığı ifade edildi.

Olasi Afet Riskine Karsi 5 Kente Arac Ve Personel Sevk Edildi Mnhy Cover

AFAD’ın açıklamasında, aşırı yağışlar nedeniyle Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce ve Bolu’ya çeşitli araçlar ve ekipmanların yanı sıra personel sevk edildiği belirtildi. Gelen ihbarlara anında müdahale edilmesi için toplamda 2 bin 120 personel, 645 araç ve 435 iş makinesinin görev yaptığı ve sürecin yakından takip edildiği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi