Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Görevlisi Funda Ekimci Deniz, tuz kullanımı hakkında bilgilendirme yaparak, deniz ve kaya tuzları arasındaki farklara dikkat çekti.

Dr. Funda Ekimci Deniz, deniz tuzlarının genellikle iyot içerdiğini, ancak sanayi tuzlarına tekrar iyot eklenerek tüketiciye sunulduğunu belirterek, "İyotlu tuzların tercih edilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Ancak bu tuzların iyot içeriğini koruyabilmesi için kapalı, ışık almayan kutularda muhafaza edilmesi gerekiyor" dedi. Kaya tuzları konusunda ise, her birinin çıkarıldığı bölgeye göre farklı mineral içerikleri barındırdığını belirten Deniz, paketlerin arkasındaki içerik etiketlerinin dikkatlice incelenmesi gerektiğini hatırlattı.

Dr. Deniz, kaya tuzlarının sağlıklı bir seçenek olabileceğini ifade ederken, istenmeyen minerallerin de bulunabileceği konusunda uyarıda bulundu. "Kaya tuzlarında istenmeyen mineraller de bulunabilir. Bu nedenle tuzun etiket bilgilerine dikkat edilmesi önemli" diyen Deniz, deniz ürünlerinin az tüketildiği ülkelerde iyot eklenmiş tuzların kullanımını özellikle tavsiye ettiğini belirtti.

Kaynak: İLKHA