Gazze'de 9 aydır savunmasız halka yönelik soykırım sürerken, HÜDA PAR milletvekillerinin soykırıma katkıda bulunan Türkiye vatandaşı Siyonistlerle ilgili hazırladığı tasarının önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Tasarıyı ideolojiler üstü bir mesele olarak nitelendiren ve Meclis'teki tüm parti milletvekillerine tarihi sorumluluk yüklediğini söyleyen STK temsilcileri, milletvekillerinin bu tasarıyı destekleyip hızla kanunlaştırmalarının önemini vurguladı.

İHH Ağrı Temsilcisi Kerem Engin, "Son yüzyılın şahit olmadığı bir katliam yaşanıyor. Meclise sunulan bu tasarı bu açıdan çok önemli. Bu çalışmada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Somut anlamda adımlar atmamız gerekiyor," dedi.

Engin, "7 Ekim 2023'ten beri tüm dünya canlı yayında bir soykırımı izliyor. İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam dünyası da bu duruma dahil. Çok ciddi ve ağır bir barbarlıkla karşı karşıyayız. HÜDA PAR'ın mecliste bu tasarıyı gündeme getirmesi içimize su serpmiştir. Hz. Peygamber (s.a.v.)'in 'Bir kötülüğü gördüğünüzde elinizle düzeltin, ona gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin, ona da gücünüz yetmiyorsa kalbiniz ile buğzedin' hadisine dayanarak bu tasarı elimizle düzeltme anlamında bir harekettir. Bu önergenin mutlaka yasalaşması gerekiyor. Ağrılı vekillerimize ve tüm vekillere çağrıda bulunuyorum," ifadelerini kullandı.

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Suat Çelik ise tasarının yasalaşması için acil hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Çelik, "Öncelikle HÜDA PAR'a böyle bir kanun teklifi sunduğu için teşekkür ediyorum. Diğer parti vekillerine de teşekkürler, ön görüşmede buna oy verip kabul etmişlerdi. Siyonistler 8 aydır Gazze'de binlerce insanımızı katlediyor. Türkiye vatandaşı olup İsrail'e gidip katliama katılan bu kişilerin Türkiye'de yargılanmasının önünü açacak bu kanun teklifi çok önemli. Milletvekillerimize ve meclise tarihi bir sorumluluk düşüyor. Bu yasanın meclis tatile girmeden önce kanunlaşması gerekiyor," dedi.

Kaynak: İLKHA