Bismil Serçeler (Şidada ve Mollafeyata) Köylerinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada uzun namlulu Kalaşnikof silahların da kullanıldığı öğrenildi. Köyde adeta katliam yaşandı.

b1380dee-d153-4c6f-84dd-260771ced804.jpeg

082ecef9-bdaf-4555-a804-c06b3dbc45a6.jpeg

5e59ee69-7212-47bf-a7bf-43058f966175.jpeg

Ölü sayısı 9’a çıktı köyde adeta katliam yaşandı

Hayatını kaybedenlerin birçoğunun uzun namlulu kalaşnikof mermileri ile vurulduğu vücutlarına isabet eden mermilerin çıkarılamadığı öğrenildi.

Bismil Devlet Hastanesi morgunda O.T.’nin olduğu ve Diyarbakır’a sevk edilen M.C.T’nin de yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Diyarbakır’a gönderilen ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

Alyamaç ailesinde çok sayıda ölü var Ölenlerin kimlik tespiti yapılıyor.

Bismil Devlet Hastanesi’nden 6 cenaze torbası istendi cenaze arabaları köye sık sık gidip geldi.

Jandarma ekiplerinin Bismil Devlet hastanesinden en az 6 cenaze torbası istediği öğrenildi. Silvan Devlet hastanesinde de yaralıların olduğu bilgisi alındı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yaralılar, ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Güvenlik güçleri köyde geniş önlemler alırken, jandarma helikopteri de havadan destek verdi. Yaralıların kaldırıldığı hastanelerde de polis, geniş güvenlik önlemleri aldı.

köydeki Buğday yangını itfaiye ekipleri tarafında kontrol altına alındı. Soğutma işlemleri devam ediyor.

DELİLLER TİTİZLİKLE TOPLANIYOR

Köyde jandarma ekiplerinin Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlattığı boş kovan ve delil toplama işlemleri büyük titizlik içinde yürütülüyor.

Olayla kullanılan silahların da ele geçirildiği ve balistik inceleme yapılmak üzere kriminal laboratuvara gönderildiği bildirildi.

Katliam olacağı belliydi

Serçeler (Molafeyata ve Şidada) Köylerinde arazi sorunu uzun süredir devam etmekteydi. Bir yıldır, 4 ailenin bazı fertleri sık sık karşı karşıya geliyor ve silahlarla birbirini taciz ediyordu.

Kolluk kuvvetleri her olayda ifadeleri alıyor, mahkeme serbest bırakıyor ve yargı süreci devam ediyordu. Taraflar birkaç defa Bismil Haber gazetesine de uğradılar. Gazeteci olarak, aralarında barış sağlanmasını tembihledik. Gençlerinize yazık olur dedi.

Olaylar ilçe kaymakamına ve Bismil Kanaat Önderleri ’ne de intikal etmişti. Aralarına giren kanaat önderleri araziyi bölüştürmek istedi bu öneri, tüm taraflarca reddedildi. Birkaç kavgadan sonra, büyük katliam kaçınılmaz oldu.

Muhabir: Yavuz Aydın