Diyarbakır Ticaret Borsası meclis üyesi Muzaffer Cengiz Özaydın ve Ercan Altuğ’un yönettiği açık arttırmaya iplik Fabrika temsilcileri ile Diyarbakır, Çınar ve Bismil Çırçır Fabrika sahipleri ve borsa üyeleri katıldı.
PAMUK STRATEJİK BİR ÜRÜN
DTB Korbey Salonunu aktif olarak kullanılması gerektiğini ifade eden Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis üyesi Muzaffer Cengiz Özaydın, “Borsaların amacı; alıcı ve satıcıları buluşturarak gerçek fiyatı ortaya çıkarabilmektir. Pamuğun bu yıl fiyatı iyi değil; İyi bir ticaretin oluşması için borsalar aracı kurumdur. Satışların alıcı ve satıcılara hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
BU HAFTAKİ SATIŞTA 1.300 TON PRESELİ PAMUK İŞLEM GÖRDÜ
Diyarbakir Ticaret Borsasında her Çarşamba günü saat 12:30’da pamuk ve Çiğit alım ve satım salonunda işlem yapılıyor. Korbey satış salonunda çırçır sahipleri ve iplikçi, temsilcileri ile yağ fabrika sahipleri katılıyor.
DİYARBAKIR PAMUK BALYASI 42 RENK 53,00 TL’DEN SATILDI
Diyarbakır Ticaret Borsasında 23.10.2024 tarihinde gerçekleştirilen Pamuk Alım-Satım Seansında 1300 ton 41/3 ile 42/1 renk Pamuk 53 TL'den işlem gördü.
1.300 ton preseli pamuk balyası kg 53.00 TL’den 700 ton Kahramanmaraş iplik fabrikaları ve 600 ton Gaziantep’te iplik fabrikaları satın aldı.
İskur İplik temsilcisi Yahya Gökhan, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’a bütün gücümüzle borsaya destek oluyoruz. Satışa önderlik yapıp, piyasada en üst düzeyde alımlar yapıyoruz. Dedi.
İskur İplik temsilcisi Yahya Gökhan, borsada yaptığı açıklamada, iplikte kar kalmadığını alıcı sayısı azalırken, çırçırcılar arasında büyük rekabet var. Silahlar (ticari atışlar) patlıyor ne ölü ne yaralı var bu nasil bir rekabet; iflas eden yok daha biraz sabır izleyelim, Adam sabah evden çıkarken Kendi gölgesine bakıyor. 2 metre, öğle olunca bir daha dönüp bakıyorken, yarim metre olmuş, akşama doğruda bir daha bakıyorki, 3 metre olmuş kendi kendine; diyor ki; lan kimse benim kadar yokmuşşşşş ha ha, diyor.
Allah sanayici ve çiftçinin yardımcısı olsun. Diye konuştu.
BEYAZ ALTIN CAN ÇEKİŞİYOR
Bölgede Beyaz altın olarak bilinen pamuk cazibesini yitiriyor,üreticilerin artık Bir kiloğram pamuk ile bir kiloğram gübre bile alamadığını ifade edilirken, Çırçırcı ve çiftçi mutlu değil, çırçırcı pamuk bulmadıklarını ve rekabet nedeniyle zararına çalıştıklarını kg bazında 2 TL zarar ettiklerini ifade ederken, Çiftçiler ise sattıkların pamuğu üretim maliyetini kurtarmadığını söyledi.