Hayırlı Ramazanlar, Ramazan ayında iftarda ne yapsam, bugün ne yapsam diye düşünüyorsanız. Bu yazımıza göz atmanız gerek…
İftara ne yapsam telaşına son, İftar menüsüne neler eklenebilir? Ramazan ayında ne yenilmeli nasıl beslenilmeli?
İşte Ramazan’ın birinci gününün iftar menüsü;
Lokanta Usulü Ezo Gelin Çorbası
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş sarımsak
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Nane, pul biber, tuz
6-7 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu da olur çorbanın kıvamı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Nasıl yapılır?
Tencereye sıvı yağı koyup soğanları alarak kavurmaya başlıyoruz. Ardından tereyağını ve rendelenmiş sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Yıkadığımız bakliyatları, salçaları ve baharatları ekleyip biraz da bu şekilde kavuruyoruz. Ardından suyu ilave edip bakliyatlar iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz (çorbanın kıvamına göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz)
Taneli kalmasını isterseniz tel çırpıcıyla çorbayı karıştırıyoruz. Bu aşamada isterseniz blendırda kullanabilirsiniz.
Varsa et ya da tavuk suyu ile yaparsanız lezzeti ikiye katlarsınız.
Fırında Sebzeli Karıșık Kızartma
Tarifi İçin Malzemeler:
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet kabak
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Fırında Sebzeli Karıșık Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kabın içine sebzeleri yıkayıp istediğiniz şekilde doğrayın bir su bardağı suda bir yemek kaşığı salçayı eritip, üzerine gezdirelim. Bir çay bardağı sıvı yağı ve tuzunu ilave edip, elimizle karıştıralım.
Fırına dayanıklı bir kaba sebzeleri alalım üzerine yağlı kağıt ile kapatalım, 180 dereceli fırında 30-35 dakika pişirelim.
Fırından inmeye yakın yağlı kağıdı alalım, 5-10 dk üzeri açık pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun deneyecek olanlara.
Kaşık Salatası
Tarifi İçin Malzemeler:
3 adet domates
2 adet salatalık
1 adet sivri biber
10 dal maydanoz
1 adet kuru soğan
Pul biber
Sumak
Limon
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
Üzerine
Ceviz
Kaşık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Domates, soğan, salatalık ve biber minik minik doğranır.
Maydanoz ince şekilde kıyılır, sumak, pul biber, tuz ve limon eklenir güzelce karıştırılır.
Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi dökülür.
Son olarak ceviz serpilir, deneyecek olanlara afiyet olsun