MGM'nin son hava durumu raporlarına göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun büyük bir kısmı (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde yağış görülecek.

Özellikle Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Sakarya çevresinde kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, bazı bölgelerde ise gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini gösterecek. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları Ciddi Oranda Düşecek

Sıcaklıkların, ülke genelinde hissedilir şekilde 6 ila 12 derece düşerek mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genel olarak kuzey ve doğu yönlerden esecek. Güney ve doğu bölgelerde ise güneyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette rüzgar bekleniyor. Marmara, Karadeniz, Ege kıyıları ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyden kuvvetli rüzgar (40-70 km/sa) esecek. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise güney yönlerinden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Ayrıca Marmara, Karadeniz, Ege kıyıları ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgarlar ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kısa süreli fırtına beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Muhabir: Murat Tanrıkulu