Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında yaşanan bir çatışma esnasında seken bir RPG-7 mermisinin, sınırdaki mayınlı alana düşerek yangına sebep olduğu belirtildi. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çatışmaya dahil olmadığı ve sınır güvenliğine yönelik herhangi bir saldırının gerçekleşmediği ifade edildi.

Resmi Kaynaklara Dikkat

Açıklamada, "Türkiye-Suriye sınırındaki çatışmadan seken RPG-7 mermisi mayınlı bir alana düşmüş ve yangın çıkmasına yol açmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olaya müdahil olduğu bir durum yoktur. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerekmektedir." denildi.

Kilis Valiliği'nden Ek Açıklama

Kilis Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak olayın detaylarını paylaştı. Valilik, "Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis merkez Akıncı köyü karşısında, Suriye sınırları içerisinde 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada, bir RPG-7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve yangın çıkmıştır. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı olmamıştır." ifadelerine yer verdi.

Editör: Murat Tanrıkulu