Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkenin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz bölgesinde hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak.

Toroslar'ın Akdeniz kesimi, Batı Karadeniz (Sinop hariç), İstanbul'un kuzey kıyıları, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Konya'nın batı ilçeleri, Osmaniye, Hatay kıyıları, Artvin, Ardahan ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

1218Buyuk-1

Özellikle öğle saatlerinden itibaren Düzce, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların meydana gelebileceği, bu durumun sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Rüzgârın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de ise kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Editör: Murat Tanrıkulu