Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerin evliliklerini teşvik ettiklerini belirtti.

Projenin pilot uygulamasının daha önce deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da başlatıldığını hatırlatan Göktaş, evlenmek isteyen gençlere sunulan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin liralık faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü vurguladı.

Projeye başvuruların 15 Şubat'tan itibaren "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, şu ana kadar gerekli şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çift bu krediden faydalandı." diye konuştu.

Projenin yeni bir aşamaya geçtiğini belirten Göktaş, pilot uygulamanın ikinci bölümünü başlattıklarını ve bu çerçevede TÜİK verilerine göre doğurganlık oranı en düşük olan Karabük, Bartın ve Zonguldak illerini projeye dahil ettiklerini açıkladı. "Bu 3 ilde şartları sağlayan çiftlerin başvurularını almaya başladık." dedi.

"Gelir kriterini 2,3 asgari ücrete çıkarıyoruz"

Yeni eklenen illerin yanı sıra, daha fazla çiftin bu destekten yararlanabilmesi için şartları da esnettiklerini belirten Göktaş, çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenlemeye gidildiğini açıkladı.

Sahadan gelen geri bildirimler ve vatandaşların talepleri doğrultusunda gelir kriterinde değişiklik yaptıklarını ifade eden Göktaş, "Gelir kriterini, kişilerin alabileceği ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencin bu destekten yararlanmasının önünü açıyoruz." dedi.

Göktaş, bakanlık olarak gençleri desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA