Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, et, süt ve yumurta üretimi yapan, depolayan ve satışa sunan iş yerlerinde denetimler gerçekleştiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim'de ülke genelinde et, süt ve yumurta sektörlerinde 13 Ekim'e kadar sürecek eş zamanlı denetimler başlattı. Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, işletmelerin üretimde asgari teknik ve hijyenik şartlara uymalarını, ürünlerin doğru muhafaza edilip edilmediğini ve izlenebilirliklerini kontrol ederek tüketicilerin güvenilir gıda tüketmelerini sağlıyor. Mevzuata uymayan işletmelere karşı gerekli yasal işlemler yapılacak.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, bu denetimlerin halk sağlığı için kritik olduğunu vurgulayarak, "Bakanlığımız 28 Ağustos 2023'te toplu tüketim yerlerini denetlemeye başladı, ardından toplu satış yerlerini denetledi. Şimdi ise üretim iznine tabi işletmelerin denetimleri devam ediyor. Toplu tüketim yerlerinde bin 999 işletmeyi denetledik, toplu satış yerlerinde ise 2 bin 700'den fazla işletmeyi denetledik. Şu anda üretim izni belgesi olan işletmeleri denetlemeye devam ediyoruz. Bu denetimlerimiz Diyarbakır genelinde 13 Ekim'e kadar sürecek" dedi.
Atalar, özellikle et, süt ve süt ürünleri gibi yüksek risk taşıyan gıda gruplarının denetimlerinin büyük önem taşıdığını belirtti. Bu ürünlerin üretildiği, depolandığı ve satıldığı yerlerde 115 gıda kontrol görevlisi ile denetimler yapıldığını söyledi. Ürünlerin geriye doğru izlenebilirliğinin sağlanması, tüm prosedürlerin doğru bir şekilde uygulanıp uygulanmadığının denetlendiğini ve sağlıklı gıdaya erişim için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.