Diyarbakır’da vatandaşlar kırmızı ete hasret kaldı. Son aylarda kırmızı ete üst üste gelen zamlar nedeniyle vatandaşların evlerine et girmiyor. Döviz kurlarında yaşanan artışla beraber yem fiyatlarına üst üste gelen zamlar, et fiyatlarındaki zamları tetikliyor.
Ramazan ayı öncesi vatandaşlar kara kara düşünüyor
Diyarbakır'da son 1 ayda et fiyatları yüzde 50’ye yakın bir oranda zamlandı. Ramazan ayına sayılı günler kala et fiyatlarına yapılan büyük zamlar vatandaşları kara kara düşündürüyor. Kırmızı et fiyatlarındaki fiyat artışı durdurulamazken et fiyatı adeta altınla yarışıyor.
Diyarbakır’da et fiyatları ne kadar?
Diyarbakır kasaplarında kuzu but 460, kuzu kol 460, kuzu gerdan 460, kıyma 500, kuzu kuşbaşı 550, dana kuşbaşı 500, dana biftek 550, dana antrikot 550 liradan satılıyor.
Süper marketlerde ise fiyatlar değişkenlik gösteriyor.
Zamların nedeni maliyetlerdeki artış
Et fiyatlarına son dönemlerde adeta altın fiyatlarında olduğu gibi günlük zam geliyor.
Kasaplar zamların nedeninin başta yem fiyatları olmak üzere artan maliyetler ve hayvanların yurtdışına gönderilmesinden kaynaklandığını düşünüyor.
Kasaplar yem, elektrik ve sigorta primlerinin yüksek olması ve kesilen hayvan sayısının az olması nedeniyle fiyatların zamlandığını ve vatandaşların alım gücünün büyük oranda düştüğünü belirtiyor.
Böyle devam etmesi durumunda kırmızı et fiyatlarının Ramazan Ayı'nda daha fazla artacağını belirten vatandaşlar ise yetkililerin önlem almasını istedi.
Tavuk eti de zamlardan nasibini aldı!
Diyarbakır'da tavuk eti fiyatlarında da artış devam ediyor.
Son bir haftada tavuk eti fiyatı da yaklaşık yüzde 15 oranından zamlandı. Bütün tavuk kilosu 80, kanat 150, but 100, tavuk bonfile 190 liradan satılmaya başlandı.