Bakan Uraloğlu, Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marmaray, Başkentray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, bölgesel ve anahat trenleriyle 2024 yılının ilk 8 yerinde 177 milyon yolcunun taşındığını belirtti. Ağustos ayında ise bu satırların toplamı 20 milyon 667 bin kişi kullanıldı.

Marmaray Yoğun İlgi Görüyor

Mega kent İstanbul'un trafik sorununa çözüm sağlayan Marmaray'ı 2024'ün ilk 8 yerinde 143 milyon 692 bin kişi tercih etti. Sadece Ağustos aylarında 16 milyon 679 bin yolcu Marmaray ile seyahat etti. Bakan Uraloğlu, Marmaray'ın İstanbul içi kablolarını rahatlatmadaki kritik rolüne dikkat çekti.

Başkentray ve Diğer Raylı Sistemler

Ankara'da şehir içi ulaşımı kolaylaştıran Başkentray ise, ağustos yerinde 1 milyon 650 bin, yılın ilk 8'inde ise toplam 15 milyon 456 bin kişi tarafından imzalandı. Ayrıca Sirkeci-Kazlıçeşme ve Halkalı-Bahçeşehir hatları da Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 896 bin yolcuya hizmet verdi.

YHT ve Bölgesel Trenlere Artan İlgi

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatları ile ilk 8 yılda 8 milyon 296 bin kişi seyahat ederken, anahat ve bölgesel trenlerde ise 7 milyon 701 bin yolcuya hizmet verildi. Bakan Uraloğlu, gidiş-geliş ulaşımının güvenli, hızlı ve konforlu olması esası tarafından giderek daha fazla tercih edildiğini ifade etti.

Uraloğlu, bağlantıdaki bu artışın, çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım imkanlarının da büyük katkı sağladığının belirtildiğini, mevcut durumda mevcut olanlar için aralı olduğunu belirtti.

Kaynak: İLKHA