Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumu bültenine göre,

  

Anadolu Otoyolu'nun Abant-Kaynaşlı kavşakları arasındaki İstanbul istikametinde tünel portalı uzatma ve viyadüklerde genleşme derzi yenileme çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle, sürücüler Abant Kavşağı'ndan D-100 karayoluna yönlendiriliyor ve Kaynaşlı Kavşağı'ndan yeniden otoyola giriş yapabiliyorlar.

Anadolu Otoyolu'nun Körfez-İzmit Batı kavşakları arasındaki 73-81. kilometrelerinde, gece 22.00-06.00 saatleri arasında İstanbul-Ankara istikametinde üstyapı çalışmaları nedeniyle O-4 TEM Otoyolu trafiğe kapalı olacak. Bu saatlerde ulaşım, Körfez Kavşağı'ndan D-100 karayoluna yönlendirilecek.

Niğde-Pozantı Otoyolu'nun 3-7. kilometreleri ile devamında yer alan O-21/29 yolunun 0-2. kilometreleri arasında, Pozantı mevkisinde derz çalışmaları nedeniyle ulaşım Ankara yönünden çift taraflı olarak sağlanıyor.

İzmir Çevre Otoyolu'nun Bornova-Karşıyaka arasındaki 8-16. kilometrelerinde, köprü onarım çalışmaları 31 Ağustos'a kadar trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde devam edecek.

Uşak-Afyonkarahisar yolunun 5-17. kilometreleri arasında devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaretlerine ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Samsun-Ankara yolunun Ankara istikametinde devam eden üstyapı yenileme çalışmaları dolayısıyla ulaşım kontrollü olarak sürdürülecek.

Artvin-Erzurum yolunun 0-55. kilometreleri arasında yer alan 32 tünel ve güzergahlarında, drenaj sistemleri bakım ve temizlik çalışmaları nedeniyle 23 Ağustos'a kadar 08.00-17.30 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacak.

Antalya-Burdur Devlet Yolu'nun 6-32. kilometrelerindeki yol yapım çalışmaları nedeniyle sağ yol kapatılmış durumda ve trafik sol yoldan iki yönlü olarak devam ediyor.

Kastamonu-Bartın İl Sınırı-Pınarbaşı-Azdavay yolunun 27-46. kilometreleri arasında asfalt sathi kaplama çalışmaları sürüyor. Bu güzergahta seyahat edecek sürücülerin dikkatli olmaları ve trafik işaretlerine uymaları gerekiyor.

Erzurum-Tekman yolunun 41-42. kilometrelerinde gerçekleştirilen heyelan önleme çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Editör: Murat Tanrıkulu