Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen bazı mal alım ihalelerine yönelik usulsüzlük iddiaları üzerine genişletilmişti.

Bu kapsamda dün gözaltına alınan Fidan Gül'ün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı. Gül, sağlık kontrolünün ardından Beykoz Adliyesi’ne götürüldü.

Fidan Gül’ün, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması çerçevesinde tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde Kültür ve Spor Müdürlüğü görevlerinde bulunduğu, ardından Beylikdüzü Belediyesi'nde kreş müdürü olarak çalıştığı, 2024 yılı Haziran ayında ise Beykoz Belediyesi'nde Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak göreve başladığı öğrenildi.

Gül’ün, ihaleye fesat karıştırma suçundan Büyükçekmece Adliyesi’nde süren yargılamasının kamuoyuna yansımasının ardından Beykoz’da görev alması yerel tepkilere neden olmuştu. Buna rağmen, 2024 yılı Ekim ayı itibarıyla Belediye Başkanı Alaattin Köseler tarafından Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden sorumlu başkan yardımcısı olarak görevlendirildiği bilgisi de dosyada yer aldı.

Soruşturma kapsamındaki gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Kaynak: haber merkezi