Kamu işverenini temsilen masada yer alacak olan Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), 16 Nisan’da Türk-İş ve Hak-İş konfederasyonlarının heyetleriyle ikinci kez bir araya gelecek.
Toplu sözleşme süreci, Türk-İş ve Hak-İş’in ortak zam taleplerini 27 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunmasıyla başlamıştı. Bugün saat 14.00’te yapılacak kritik toplantıda taraflar müzakerelere devam edecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek görüşmede, kamu işverenini temsilen bulunan TÜHİS’in ilk zam teklifini işçi temsilcilerine iletmesi bekleniyor.
Görüşmelerin seyri, kamu işçilerinin alacağı zam oranlarının belirlenmesi açısından belirleyici olacak.