Balık, yeterli ve dengeli beslenme dengesinde her insan için gerekli olan makro ve mikro besin ögelerini içerisinde bulundurur . Balık, N- 3 yanin bilinen adıyla omega 3 yağlarını ve Kalekisiferol - selenyum gibi vitamin ve minerallere sahiptir. Balık tüketimi ilk olarak kalp ve damar sağlığı beyin kemik ve kas gelişimi gibi temel vücut fonksiyonlarında görev alır.
Düzenli balık tüketiminin yararları;
- Kemikleri güçlendirir
- Göz sağlığını korur
- Çocuklarda ve yaşlılarda zeka gelişimini destekler
- Vücuttaki toksinleri atarak vücudu temizler
- N 3 takviyesi sağlar
- Demansı önler
- Eklem arası sıvı dengesini ayarlar
- Kas hücrelerinde hipertrofi oluşturur
- Bağışıklığı güçlendirir
- Kanser oluşumunu önler
- Cilt için gerekli protein ve mineralleri sağlar
- TİP 1 ve Tip 2 diyabet riskini azaltır
- Balıkta Hangi Besin öğeleri bulunur;
- Protein, omega 3 yağ asitleri, omega 6 yağ asitleri, D vitamini, B2 vitamini, peptit, kalsiyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, flor, iyot ve selenyum.
Balık nasıl tüketilmelidir?
Kaynak: Haber Merkezi