Balık, yeterli  ve dengeli beslenme dengesinde her insan için gerekli olan makro ve mikro besin ögelerini içerisinde bulundurur . Balık, N- 3 yanin bilinen adıyla omega 3  yağlarını ve Kalekisiferol - selenyum  gibi vitamin ve minerallere sahiptir. Balık tüketimi ilk olarak kalp ve damar sağlığı beyin kemik ve kas gelişimi gibi temel vücut fonksiyonlarında görev alır.

Düzenli balık tüketiminin yararları;

  • Kemikleri güçlendirir
  • Göz sağlığını korur
  • Çocuklarda ve yaşlılarda zeka gelişimini destekler
  • Vücuttaki toksinleri atarak vücudu temizler
  • N 3 takviyesi sağlar
  • Demansı önler
  • Eklem arası sıvı dengesini ayarlar
  • Kas hücrelerinde hipertrofi oluşturur
  • Bağışıklığı güçlendirir
  • Kanser oluşumunu önler
  • Cilt için gerekli protein ve mineralleri sağlar
  • TİP 1 ve Tip 2 diyabet riskini azaltır
  • Balıkta Hangi Besin öğeleri bulunur;
  • Protein, omega 3 yağ asitleri, omega 6 yağ asitleri, D vitamini, B2 vitamini, peptit, kalsiyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, flor, iyot ve selenyum.

Balık nasıl tüketilmelidir?

Kaynak: Haber Merkezi