Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''İstanbul’da düzenlediğimiz İstanbul E-İhracat Zirvesi’nde, dijitalleşmenin dünya ticaretini nasıl dönüştürdüğünü ve e-ihracatın giderek artan önemini değerlendirdik.

İlk kez düzenlediğimiz ve iki gün sürecek olan zirvede, dijital pazarın sunduğu küresel erişim ve rekabet avantajlarını iş dünyamızla birlikte masaya yatıracağız. Zirve boyunca fuar, panel ve çeşitli oturumlarla uluslararası iş birliği fırsatlarını geliştirmeyi hedefliyoruz.

2023 yılında e-ihracatın toplam ihracatımızdaki payı yüzde 2,1'e yükselirken, dolar bazında 5 milyar doları aşmıştır. 2028 yılına kadar bu oranı yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz.

Dijitalleşmeyle hızla değişen e-ihracat sektörü, küresel rekabeti artırırken, üreticilerimize, girişimcilerimize ve KOBİ’lerimize yeni fırsatlar sunmaktadır. Ticaret Bakanlığı olarak, işletmelerimizin e-ihracattaki payını artırmaya yönelik girişimlere tam destek sağlıyoruz. Bu alandaki başarılar, ülkemizin küresel ticaretteki konumunu daha da güçlendirecektir.'' ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi