Roblox, Türkiye'deki yasakla ilgili olarak bir ay sonra açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2 Eylül 2024 tarihinde, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin son kararına itiraz etmek üzere bir temyiz dilekçesi sunduk. Hukuki sürece saygı duyuyoruz ve devam eden yasal işlemler nedeniyle davanın ayrıntıları hakkında yorum yapamıyoruz. Roblox, Türkiye’deki yerel yasalara ve düzenlemelere saygı göstermekte olup, kullanıcılarımızın platforma tekrar erişim sağlaması ve güvenliklerini öncelikli tutmak amacıyla yerel yetkililerle iş birliği yapmaktadır.

İş birliği ve diyalog yoluyla, Roblox’un Türkiye’de öğrenme, yaratma ve anlamlı bağlantılar kurma platformu olarak dinamik ve olumlu bir rol oynayacağına inanıyoruz. Vizyonumuz, insanların güvenli, medeni ve umut dolu bir ortamda bir araya gelme şeklini yeniden şekillendirmektir.

Güvenliğe büyük bir bağlılıkla yaklaşmakta ve Topluluk Standartlarımızı uygulamak, kötü niyetli ya da zararlı faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için geniş kapsamlı, proaktif ve önleyici güvenlik tedbirleri geliştirmiş bulunmaktayız. Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerindeki yetkililerle iş birliği yaparak, her pazarın farklı ihtiyaçlarını karşılamaya ve güvenlik ile nezaket konusundaki küresel taahhüdümüzü sürdürmeye kararlıyız."

Kaynak: Haber Merkezi