Ekonomi gazetesi yazarlarından Dr. Şeref Oğuz, kendisine ulaşan asgari ücrette yapılacak zamma ilişkin kulis bilgilerini açıklayarak şu an üzerinde uğraşılan 4-5 çalışma olduğunu söyledi. Şeref Oğuz asgari ücrette yapılacak artış için tarih de verdi.

Asgari Ücret Zammında Yeni Gelişme! Merkez Bankası Kapıyı Kapattı Mı

TÜRK-İŞ'in dün açıkladığı Nisan ayı rakamlarına göre 4 dört kişilik bir ailenin aylık beslenme ihtiyacını karşılamak için gereken tutar 17.725 liraya çıkarak asgari ücretin üzerine çıktı.

Asgari Ücret Zammı Hangi Kalemleri Etkileyecek

Diğer yandan temel gıda harcamalarına eklenen barınma, sağlık, ulaşım gibi harcamalar eklendiğinde yoksulluk sınırı, 57.736 lira olarak hesaplandı. Son açıklanan açlık sınırının asgari ücretin üzerine çıktığını vurgulayan Şeref Oğuz, hükümetin asgari ücrete zam yapmak zorunda olduğunu diye getirdi.

Hükümet yerel seçimlerde halktan uyarı aldığını söyleyen Şeref Oğuz, vatandaşların oylarının 2028 yılına kadar oylarının eriyeceğini belirterek AKP'nin tabanını kaybetme riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Şeref Oğuz halktan gelecek tepki üzerine hükümetin asgari ücrete zam yapmak zorunda kalacağını dile getirdi.

Asgari Ucrette Gozler Ikinci Toplantiya Cevrildi 321323 News Big

Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verir"

Asgari ücrette karar Şimşek'in değil Erdoğan'ın uhdesinde

Asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklamalarına ilişkin de konuşan Şeref Oğuz her ne kadar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücret zammına karşı çıksa da son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olacağını hatırlattı.

Yeni Asgari Ucret Ne Kadar Olacak

Oğuz, eylül ayını işaret etti!

Hükümetin masasında asgari ücret zammı ile ilgili 4-5 farklı çalışma oldunu söyleyen Şeref Oğuz, asgari ücret zammının üçüncü çeyrekte olabileceğini, en geç Eylül ayında yapılacağını savundu.

Asgari Ucret Ne Kadar

Kulis bilgilerine ulaştığını söyleyen Şeref Oğuz, yapılan hesaplamalarda baz etkisiyle enflasyonun 20-22 puan düşeceğinin öngörüldüğü dile getirdi ve "Eylül'de asgari ücrette düzenleme yapacaklar" dedi.

Kaynak: (Haber Merkezi)