Köşe Yazısı; Abdulmenaf Çelebi Akrepler: ülkemizde havaların ısınmasıyla akrep sokmalarının öldürücü zehre sahip olmaları nedeniyle ölüm vakaları artmaktadır.

istatistiklere göre yılda 25 bin akrep sokma vakaları yaşanıyor bu vakaların yüzde 5 ila 8 arası ölümlerle sonuçlanıyor, bu nedenle özellikle doğu ve güneydoğu halkı olarak akrepleri gürdüğümüz yerde öldürmeye çalışıyoruz.  

Ama akreplerin faydalarınada biraz değinmek istiyorum, bilindiği üzere akrep zehri başta kanser olmak özere birçok sağlık alanında kullanılmaktadır.

 Hatta Şanlıurfa’da akrep zehrini ticaret haline getirerek, çiftlikler yapılmış ve bu çiftliklerde akreplerin üremesini sağlamaktalar. Akrep yetiştiricileri akrep zehrinin faydasına değinerek devlet yetkililerin bu kara akrepler üzerine daha çok araştırma yapılmasını istemekteler.

AKREP ÇİFTLİĞİ KURUYORLAR

 Akrep bir akrep yetiştiricisi Hiroşimaya atılan atom bombası sonrasında akreplerin yaşadığını ve akreplerin radyasyona  karşı aşırı bir dayanıklılık gücü olduğunu belirtmektedir  Akrep zehrinin bir damlasında 150 protein olduğu bu proteinlerin ayrı ayrı hastalıklara karşı ilaç olarak kullanıldığını belirtmekte ve bu akrep zehrinin 1 litresinin 10 milyon dolara satıldığını ifade etmektedir. 

Tabiki bir litre akrep zehride elde etmek içinde hem çok tehlikeli hemde çok meşakkat gerektirir zira akrepleri tek tek yakalayıp o ufacık damla zehrini almak gerekir o ufacık damlacıklarlada bir litre biriktirmek bayağı zordur.