Ziraat Bankası ve Halkbank, son günlerde ortaya atılan zarar iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, son dönemde bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarında bankanın zarar ettiği yönünde bilgiler yayımlandığına dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu verilerden de anlaşılacağı üzere, bankamız zarar etmeyip, sektör standartlarına uygun kar elde eden bankalar arasında yer almaktadır. Ayrıca, anonim şirket olarak faaliyet gösteren bankamız, diğer ticari kuruluşlar gibi bütçesinin bir kısmını tanıtım ve reklam çalışmalarına ayırmaktadır. Yoğun rekabetin yaşandığı bankacılık sektöründe, bankamız da diğer kamu ve özel bankalar gibi ürün ve hizmetlerini tanıtmaya devam etmektedir."

Parajpg F2 X6 H M Ae U Oke F W B V P N O Wg

Halkbank tarafından yapılan açıklamada ise, son dönemde medyada ve sosyal medyada bankanın zarar ettiği iddialarının gündeme geldiği hatırlatıldı. Açıklamada şu değerlendirmeler yer aldı:

"Yayınlanan mali veriler, bankamızın her dönem net kar elde ettiğini açıkça göstermektedir. Uzun yıllardır KOBİ'lerin, esnaf ve sanatkarların öncü bankası olarak hizmet veren bankamız, diğer ticari kuruluşlar gibi bütçesinin bir kısmını tanıtım ve reklam faaliyetlerine ayırmaktadır. Bankamız, sektördeki toplam TL bilanço büyüklüğünde üçüncü, toplam TL krediler büyüklüğünde ise ikinci sıradadır. Ancak, tasarruf tedbirlerine büyük önem vererek, reklam ve tanıtım giderlerinin de dahil olduğu işletme giderlerinde sektörde altıncı sıradadır. Rekabetin yüksek olduğu bankacılık sektöründe, diğer kamu ve özel bankalar gibi bankamız da ürün ve hizmetlerini tanıtma faaliyetlerine devam etmektedir."

Kaynak: Haber Merkezi