23 Eylül-18 Ekim 2024 tarihleri arasında geçerli olacak bu kampanya, TOKİ'den konut ve iş yeri satın alan ve ödemeleri devam eden vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yüzde 25 indirim sağlayacağız. Borcunun en az yüzde 25’ini kapatmak isteyen de bu imkandan faydalanabilecek" dedi.

Temmuz 2023 Öncesi Alımları Kapsıyor

Kampanya, 2023 Haziran sonuna kadar satılan ve taksit ödemeleri Haziran 2023 itibarıyla başlayan konut ve iş yerlerini kapsıyor. Ayrıca, kalan taksit sayısının 12 aydan fazla olması gerekiyor.

Kısmi Ödemelerde de İndirim Kolaylığı

Tüm borcunu kapatamayanlar da borçlarının yüzde 25’ini peşin ödemeleri durumunda indirimden yararlanabilecek.

Başvurular Bankalar Üzerinden

Kampanyadan faydalanmak isteyenler, satışın yapıldığı bankaya 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Ödenecek tutarlar bankalardan öğrenilebilecek.

Başvuru Şartları ve Belgeler

Başvuracak kişilerin borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olmaları, geçmişe dönük taksit ve emlak vergisi borçlarının bulunmaması gerekiyor. Ayrıca, kat mülkiyeti olan projelerde "borcu yoktur" belgesi ve emlak beyan değerini gösteren belge de isteniyor.

Belirlenen Tarihler Dışında İndirim Yok

Kampanya sonrasında yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde yüzde 25 indirim uygulanmayacak. Yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin bu fırsattan yararlanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi