Bartın’dan Erzurum’a sefer yapan 61 S 0870 plakalı yolcu otobüsü, Gökçebey yolu üzerinde karşı yönden gelen 37 HB 447 plakalı tomruk yüklü kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Olay yerine gelen sağlık, polis, jandarma ve UMKE ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı ve yaralılar Gökçebey Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Metro Turizme Ait Mercedes Marka Yolcu Otobusu Tomruk Yuklu Kamyonla Carpisti 2 Olu 23 Yar H1539857 51

Kazada, her iki aracın sürücüleri olay yerinde sıkışarak hayatını kaybetti. Yaralanan 23 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri, kazanın ardından bir yolcunun kedisini sahibinden alarak jandarma aracına taşıdı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Gökçebey Yenice yolunda üzücü bir kaza yaşandı. Otobüste 21 yolcu ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 24 kişi bulunuyordu. Otobüs ve kamyonun kafa kafaya çarpışması sonucu iki sürücü hayatını kaybetti. Şu anda 23 yaralı tahliye edildi, üçünün durumu ağır, diğerleri daha iyi durumda. Ekiplerimiz kazanın nedenini araştırıyor. Hava yağışlı, şerit ihlali mi yoksa kayma mı olduğu soruşturma sonucunda belli olacak" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Vcbvcbcvbere 1725274508

Kaynak: İHA